Van artiestenmanagement tot culturele promotie

Alexander Beets Quartet feat. Ruud Breuls

Ruud studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen het Hilversums Conservatorium). Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazztrompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 1996 is hij trompetsolist van het Metropole Orkest.
Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer, Joe Lovano, Jeff Beal, Kenny Barron, Ronny Cuber en Bill Holman. Ook maakte Ruud deel uit van de 'Stylus Horns', de viermans blazerssectie met o.a. Wim Both, die op de CD's van bekende Nederlandse artiesten speelt (o.a. Marco Borsato, RenéFroger, Gordon en Lee Towers).

Alexander Beets is een muzikale all-rounder, die in de traditie speelt van de legendarische rietblazers Stanley Turrentine, Sonny Rollins en Houston Person. Alexander ‘Hurricane’ Beets is één van de zeldzame tenorhelden die Nederland rijk is (Parool). Hij maakte furore met de Beets Brothers en werkte met talloze kopstukken uit de (inter)nationale jazz, onder meer op North Sea Jazz en in Beijing.

Ruud Breuld (fotograaf Cees van de Ven)Alexander Beets (fotograaf Anne Noa Moolhuysen)

You need to upgrade your Flash Player

In Walked Bud (live @ de Observant Amersfoort)