Van artiestenmanagement tot culturele promotie

Casey's Tenor Madness

Cees Schrama is een veelzijdig pianist, presentator, maar ook producer. Zijn rol als presentator krijgt vorm als hij vanaf 1973 het beroemde radioprogramma Sesjun presenteert. Als muzikant leidde hij in de jaren 60 tot en met de jaren 90 Casey and the Pressure Group en speelt hij mee op platen van ondermeer The Shoes, Polle Eduard en Bonnie St.Claire. Eind jaren zestig drukte hij met zijn experimentele muziekstijl een grote stempel op het geluid van de Golden Earring. Ook werkte hij mee aan de single Venus, waarmee Shocking Blue wereldwijd een hit scoort.

Schrama's grootste passie is echter jazz. Hij presenteerde dertig jaar het jazzprogramma Sesjun voor de TROS waar hij bekende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland ontving. Daarnaast is hij al ruim 30 jaar betrokken bij het North Sea Jazz festival, waar hij ook presentator is.

De nu 72-jarige Schrama zal met de bekende saxofonisten Boris van der Lek, Alexander Beets en Hans Dulfer aantreden. De band wordt gecompleteerd door vibrafonist Lodewijk Bouwens, contrabassist Eric Barkman en drummer Gijs Dijkhuizen.

De deelname van Hans Dulfer aan dit optreden is aan publicitaire beperkingen gebonden.

 Cees Schrama (fotograaf Hans Speekenbrink) 
Alexander BeetsBoris van der LekHans Dulfer (fotograaf Toon Verweij)

You need to upgrade your Flash Player
You need to upgrade your Flash Player
Take the "A" Train
(live at North Sea Jazz)
Calypso
(live at North Sea Jazz)