Van artiestenmanagement tot culturele promotie

Peter Beets wint Edison Award

Op 22 oktober 2010 zijn de winnaars van de Edison Jazz/World bekendgemaakt. In de categorie Jazz Nationaal is de keuze gevallen op Peter Beets &het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw voor de CD 'Blues for the Date'. Daarnaast behoren JoséJames, Jef Neve, Christian Scott en Lionel Loueke tot de gelukkigen. De prijzen worden op 11 november in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven uitgereikt.

 De vakjury prijst het album Blues For The Date en geeft aan dat het Amsterdamse orkest te groot dreigt te worden voor Nederland. De samenwerking met pianist Peter Beets verdient een pluim: "Zijn composities zijn verfrissend, de arrangementen smaakvol en zijn solistische bijdragen goed gedoseerd en van een verpletterende schoonheid en virtuositeit.
Op donderdag 11 november worden de Edisons uitgereikt in het Muziekgebouw Frits Philips in het centrum van Eindhoven. Diverse winnaars zullen onder de bezielende leiding van Vince Mendoza en het Metropole Orkest repertoire ten gehore brengen. Een radio-uitzending van het prestigieuze evenement op 11 november is live te volgen op Radio 6. Er zijn nog kaarten beschikbaar via het Muziekgebouw Frits Philips.    ► nieuwsoverzicht