Van artiestenmanagement tot culturele promotie

Peter Beets

Hij is een pianist van wereldklasse, oogst zowel in binnen- als buitenland grote bewondering, speelde met jazzgroten als Chick Corea, Wynton Marsalis, "Toots" Thielemans, Teddy Edwards, Roy Hargrove, Johnny Griffin en John Clayton, maakte CD's met Jeff Hamilton en Curtis Fuller en lanceerde in 2001 zijn veelgeprezen CD "New York Trio", welke het begin inluidde van een bloeiende internationale carričre.

Peter Beets speelt momenteel met the Jazzorchestra of the Concertgebouw, als begeleider van ‘first lady of jazz’ Rita Reys en als leider van een aantal orkesten. Er zijn inmiddels 8 CD's in internationale distributie van het Trio Peter Beets met eigen composities en vernieuwende arrangementen. Naast origineel werk speelt hij met zijn diverse bands een aantal programma’s. Hij heeft zowel programma's die geschikt zijn voor een buitenfestival met een breed publiek alsook programma's voor een intiem luisterconcert.

Chopin meets the Blues

Hoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de onstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek. In het programma Chopin meets the Blues laat pianist Peter Beets zien en horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken. De combinatie van bluesy improvisaties, Afrikaanse jazzritmes en het muzikaal raamwerk van de Poolse grootmeester staan garant voor puur genieten.

A Tribute to Oscar Peterson

De Nederlandse pers schreef over Peter Beets: ‘’Zijn spel lijkt op dat van Oscar Peterson, maar hij komt uit zijn schaduw’’ en ‘’Beets blijft in vergelijking met Peterson kaarsrecht overeind’’. Peter wil zijn beroemde idool graag eren. Ook zal hij bewerkingen die Peterson maakte van stukken uit het American Songbook, laten horen. De grote meester was beroemd om zijn kleurrijke arrangementen voor pianotrio.

Voor meer informatie neemt u contact op met First Floor Productions of kijkt u op de site van Peter Beets.

Peter beets (fotograaf Govert Driessen)Peter Beets (fotograaf Willy Jolly)Peter Beets (fotograaf Jos Knaepen)

Prelude In E Minor (Trio Peter Beets)Prelude In E Minor (Trio Peter Beets)
You're my Everything (New Groove)You're my Everything (New Groove)
Manteca (Blues goes Latin)Manteca (Blues goes Latin)

You need to upgrade your Flash Player
You need to upgrade your Flash Player
Trio Peter Beets op Tokyo Jazz FestivalTrio Peter Beets (Chopin meets the Blues)